Je WordPress website zonder zorgen

Jouw WordPress website zonder zorgen? Kies voor een WordPress onderhoudsplan door Sitefly en slaap op beide oren! Zo is je WordPress website altijd veilig en kan jij je focussen op je core business!

Het opensource beheerplatform WordPress is razend populair door zijn onbegrensde mogelijkheden en flexibiliteit. Het is dan ook maar logisch dat het platform nu al 42% marktaandeel heeft van alle websites.

Zo’n globaal project, waar iedereen ter wereld gebruik van kan en mag maken, evolueert dagelijks.

Waarom is er nood aan onderhoud?

WordPress is het meest gebruikte CMS (content management systeem) platform voor website ontwikkeling ter wereld. WordPress ontwikkelt zich steeds aan een snel tempo en voor plugins en thema’s geldt hetzelfde. Het installeren en opvolgen van alle updates is dus een must. Ze zorgen namelijk niet alleen voor nieuwe functies of verbeteringen, maar ze sluiten vaak ook achterpoortjes en andere beveiligingslekken.

Met de WordPress onderhoud pakketten zorg ik er dagelijks voor dat je website helemaal up-to-date blijft waardoor verscheidene risico’s een stuk kleiner worden gehouden. Er zijn ook veel andere voordelen, lees dus zeker verder.

Je website veilig houden

Door proactief onderhoud en nazicht houdt je je website zo veilig mogelijk en ben je beter beschermd voor verscheidene risico’s, waaronder:

  • Dataverlies: heb je al eens nagedacht over een back-up van je site?
  • Trage website, waardoor bezoekers je website snel weglopen.
  • Downtime – wanneer je website onbereikbaar is waardoor je verkoop of mogelijks nieuwe klanten verliest.
  • Hacks en reputatieschade(!)
  • Een slechte positie in de zoekmachines én conversiescores door één van de vorige punten.
  • Hoge onvoorziene kosten.

Je website op topsnelheid

Door steeds met de laatste versie van de software te gaan werken, laat je bugs of fouten tot het verleden behoren. Zo werkt je website altijd met de nieuwste versie én met de beste performantie. Dit bevordert de snelheid en laadtijd van de website, wat ook een pluspunt is in de ogen van de zoekmachines maar voornamelijk van je bezoekers!

Altijd technisch op punt

Door het onderhoud uit te besteden weet je met zekerheid dat je website altijd de laatste snufjes heeft en dat er niets fout loopt.

Back-ups, back-ups, back-ups!

Eén van de vaak vergeten zaken zijn back-ups! Ze zijn niet alleen nodig voor je eigen bestanden op je computer, maar ook voor je website! Zo kan de website te allen tijde teruggeplaatst worden naar een eerder tijdstip als er problemen opduiken. Zo heb je minder kans op verlies van gegevens.

24/7 uptime-monitoring

Je website zou altijd bereikbaar moeten zijn, maar hoe zeker ben je dat? Investeer je in een degelijke webhost die alles goed heeft geregeld? Sitefly configureert bij elk abonnement een uptime-monitor die elke 5 minuten je website test. Als die niet reageert, ben ik snel op de hoogte en grijp ik meteen in.

Meest gestelde vragen

Mijn WordPress website heeft al lang geen onderhoud gehad, wat nu?

Dit scenario komt helaas te vaak voor. WordPress websites worden vaak opgeleverd door bureaus of freelancers die bij hun verkoopspraatje vergeten het onderhoud te vermelden.

Als jouw website dus al lange tijd geen updates doorlopen heeft, kan er behoorlijk wat fout lopen bij het nonchalant installeren van alle achterstallige updates. Het is aangeraden deze uit te voeren in een testomgeving en alles grondig te controleren, incl. het opvolgen en aanpassen van de nodige wijzigingen om alle thema’s, plugins en core compatibel te krijgen met de nieuwste versies. Deze extra werkzaamheden worden op voorhand uitgevoerd aan uurtarief in overleg met jou.

Welke opzegtermijn hanteert Sitefly?

Er is geen opzegtermijn. Wens je niet langer van de dienst te genieten, geef mij dan een seintje. De huidige periode loopt dan tot zijn einde tenzij anders afgesproken. Je kan opzeggen per mail of telefoon en dat ten laatste een week voor het einde van de huidige periode.

Hoe verloopt de betaling?

Aan het begin van de komende periode krijg je de factuur steeds per mail. De betaling is via bankoverschrijving en voor het jaar die komt.

Hoe snel worden updates geïnstalleerd?

Beveiligingsupdates zijn het meest belangrijke aspect binnen alle updates, deze worden dus altijd zo snel mogelijk geïnstalleerd. Ik volg het WordPress wereldje op de voet door het volgen van allerlei kanalen binnen de WordPress community. In de meeste gevallen zijn de updates binnen enkele uren na een release geïnstalleerd.

Bij grotere of major updates is het iets anders. Daarvoor doorloop ik de updates in een testomgeving vooraleer die op de live site uit te voeren. Zo ben ik zeker dat de updates goed verlopen en dat er geen problemen zijn op je live website.

Is er ook onderhoud mogelijk voor webshops (WooCommerce)?

Ja! Webshops vereisen (veel!) meer aandacht en opvolging. Webshops zijn dan ook belangrijk om performant en veilig te functioneren. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Er wordt voorafgaand eerst een audit uitgevoerd om te kijken in welke staat je site is.

Blijf ik toegang behouden tot de website?

Ja. Ik sta in voor het technische onderhoud, de rest is voor jou. Heb je toch extra hulp nodig? Loop je ergens vast? Dan kan je altijd bij mij terecht voor advies.

Wat als mijn website gehackt wordt of niet meer werkt?

Via deze diensten doe ik er net alles aan om je WordPress website in de beste conditie online te houden. Als het toch nog onverhoopt zou misgaan, dan zorg ik dat je website snel terug online komt* en indien nodig opgeschoond wordt.

*Disclaimer: als de hosting bij een externe partij staat, kan ik niet verantwoordelijk zijn voor de uptime van je website, ook niet voor de beveiliging op hun infrastructuur.

Heb je nog een andere vraag voor ons? Geef mij een seintje en contacteer me voor het onderhoud van jouw WordPress website(s)!

Naast het onderhoud van WordPress sites, optimaliseer ik ook bestaande sites of bouw ik er een nieuwe, je bent aan het juiste adres voor jouw online succes.