Je WordPress website zonder zorgen

Gedaan met update stress.

Jouw WordPress website zonder zorgen? Kies voor een WordPress onderhoudsplan door Sitefly en slaap op beide oren! Zo is je WordPress website altijd veilig en hoef jij niet wakker te liggen van technisch gedoe.

Het succes van WordPress

Het open source beheerplatform WordPress is razend populair door zijn onbegrensde mogelijkheden en flexibiliteit. Het is dan ook maar logisch dat het platform nu al 43% marktaandeel heeft van alle websites.

Zo’n globaal project, waar iedereen ter wereld gebruik van kan en mag maken, evolueert dagelijks.

Waarom is onderhoud zo belangrijk?

WordPress is het meest gebruikte CMS voor website ontwikkeling ter wereld. WordPress ontwikkelt zich aan een razendsnel tempo en voor plugins en thema’s geldt hetzelfde. Het installeren en opvolgen van alle updates is dus bijna een full-time job.

Die updates zorgen niet alleen voor nieuwe functies of verbeteringen, maar soms lossen ze ook beveiligingslekken op. Dit is een cruciaal aspect om de kans op een hack te minimaliseren.

Met WordPress onderhoud zorg ik er dagelijks voor dat je website helemaal up-to-date blijft waardoor verscheidene risico’s een stuk kleiner worden gehouden.

Door proactief onderhoud en nazicht houd je je website zo veilig mogelijk en ben je beter beschermd tegen verscheidene risico’s, waaronder:

  • Dataverlies: heb je al eens nagedacht over een back-up van je site?
  • Een trage website, waardoor bezoekers je website snel weer verlaten.
  • Downtime – wanneer je website onbereikbaar is waardoor je verkopen of mogelijks nieuwe klanten misloopt.
  • Hacks en reputatieschade(!)
  • Een slechte positie in de zoekmachines én conversiescores door één van de vorige punten.
  • Hoge onvoorziene kosten.

Door steeds met de laatste versie van de software te gaan werken, laat je bugs of fouten tot het verleden behoren. Zo werkt je website altijd met de nieuwste versie én met de beste performantie. Dit bevordert de snelheid en laadtijd van de website, wat ook een pluspunt is in de ogen van de zoekmachines, maar voornamelijk van je bezoekers!

Door het onderhoud uit te besteden weet je met zekerheid dat je website altijd de laatste snufjes heeft en dat er niets fout loopt. Gaat er dan alsnog iets mis, dan ben ik er snel om het op te lossen.

Eén van de vaak vergeten zaken zijn back-ups! Ze zijn niet alleen nodig voor je eigen foto’s of documenten, maar ook voor je website! Zo kan de website te allen tijde teruggeplaatst worden naar een eerder tijdstip als er problemen opduiken. Zo heb je minder kans op verlies van gegevens!

Je website zou altijd bereikbaar moeten zijn, maar hoe zeker ben je dat? Investeer je in een degelijke webhost die alles goed heeft geregeld, of kies je voor goedkope shared hosting? Sitefly configureert bij elk abonnement een uptime-monitor die elke 5 minuten je website test. Als die niet reageert, ben ik snel op de hoogte en grijp ik meteen in.

Meest gestelde vragen

Mijn WordPress website heeft al lang geen onderhoud gehad, wat nu?

Dit scenario komt helaas te vaak voor. WordPress websites worden vaak opgeleverd door bureaus of freelancers die bij hun verkoopspraatje vergeten WordPress onderhoud te vermelden.

Als je website dus al lange tijd geen updates heeft gehad, kan er behoorlijk wat fout lopen bij het nonchalant installeren van alle achterstallige updates. Het is aangeraden deze uit te voeren in een testomgeving en alles grondig te controleren, incl. het opvolgen en aanpassen van de nodige wijzigingen om alle thema’s, plugins en core compatibel te krijgen met de nieuwste versies. Deze extra werkzaamheden worden op voorhand uitgevoerd in overleg met jou.

Welke opzegtermijn hanteert Sitefly?

Er is geen opzegtermijn. Wens je niet langer van de dienst te genieten? Geef mij dan een seintje. De huidige periode loopt dan tot zijn einde tenzij anders afgesproken. Je kan opzeggen per mail of telefoon en dat ten laatste een week voor het einde van de huidige periode.

Hoe verloopt de betaling?

Aan het begin van de komende periode krijg je de factuur steeds per mail. De betaling is via bankoverschrijving en voor de periode die komt.

Is er ook onderhoud mogelijk voor webshops (WooCommerce)?

Ja! Webshops vereisen (veel!) meer aandacht en opvolging. Webshops zijn dan ook belangrijk om performant en veilig te functioneren. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Er wordt voorafgaand eerst een audit uitgevoerd om te kijken in welke staat je site is en hoe die is opgebouwd.

Hoe snel worden updates geïnstalleerd?

Beveiligingsupdates zijn het meest belangrijke aspect binnen alle updates, deze worden dus altijd zo snel mogelijk geïnstalleerd. Ik ben erg actief binnen het WordPress wereldje door het volgen van diverse kanalen. In de meeste gevallen zijn de updates binnen enkele uren na een release geïnstalleerd.

Bij grotere of zogenaamde “major” updates is het iets anders. Daarvoor doorloop ik de updates in een testomgeving vooraleer die op de live site uit te voeren. Zo ben ik zeker dat de updates goed verlopen en dat er geen problemen zijn op je live website.

Blijf ik toegang behouden tot de website?

Ja! Ik sta in voor het technische onderhoud, de rest is voor jou. Heb je toch extra hulp nodig? Loop je ergens vast? Dan kan je altijd bij mij terecht voor advies en hulp.

Wat als mijn website gehackt wordt of niet meer werkt?

Via deze diensten doe ik er net alles aan om je WordPress website in de beste conditie online te houden. Als het toch nog onverhoopt zou misgaan, dan zorg ik dat je website snel terug online komt* en indien nodig opgeschoond wordt.

*Disclaimer: als de hosting bij een externe partij staat, kan ik niet verantwoordelijk zijn voor de uptime van je website en ook niet voor de beveiliging op hun infrastructuur.

Naast het onderhoud van WordPress sites, optimaliseer ik ook bestaande sites of bouw ik er een nieuwe. Je bent aan het juiste adres voor jouw online succes.