Wat is WordPress?

Meer dan alleen software.

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte open source content management systeem waarmee websites worden gebouwd. Het is al jaren populair en het marktaandeel blijft groeien. Momenteel maakt meer dan 43% van het web gebruik van WordPress!

Waarom kiezen voor WordPress?

Naast WordPress zijn er ook tal van andere platformen, toch kiest Sitefly resoluut voor WordPress.
Het softwarepakket is superflexibel, volledig op maat af te stemmen en makkelijk aan te leren. De ideale keuze dus!

Een screenshot van de WordPress blok-editor.
Een screenshot van de WordPress blok-editor, zo zie je direct hoe makkelijk het is om content aan te passen.

Wat is “open source”?

Open source betekent dat iedereen alle broncode vrij kan inkijken, aanpassen, verbeteren, … Als je meer wilt lezen over de licentie van WordPress zelf en wat de vrijheden zijn die het softwarepakket garanderen, lees dan zeker eens https://wordpress.org/about/.

Het is een wereldwijd project waar duizenden vrijwilligers aan werken. Ook ik draag bij aan WordPress. Dat doe ik onder andere door gebruikers te helpen op de WordPress.org forums. Daarnaast organiseer ik ook met heel veel plezier WordPress meetups en WordCamps, waar kennis delen centraal staat.

WPinfo

Over kennis delen gesproken, ik schrijf af en toe ook WordPress tutorials en tips en deel deze op mijn WPinfo.be blog. Werk je dus al met WordPress, maar wil je toch nog iets bijleren? Lees dan zeker mijn tips en tutorials.

Ben je overtuigd of wil je een demo?

Wil jij ook een site waarbij jij de touwtjes in handen hebt? Na een kleine rondleiding achter de schermen kan je zelf je nieuwe site aanpassen! Neem vrijblijvend contact op.