Wat is WordPress?

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte open source content management systeem waarmee websites worden gebouwd. Het is al jaren populair en het marktaandeel blijft groeien. Momenteel maakt meer dan 43% van het web gebruik van WordPress!

Waarom kiezen voor WordPress?

Naast WordPress zijn er ook tal van andere platformen, toch kiest Sitefly resoluut voor WordPress. Het softwarepakket is superflexibel, volledig op maat af te stemmen en makkelijk aan te leren. De ideale keuze dus!

Een foto vanop de Contributor day tijdens WordCamp Nijmegen (NL), een dag waarop we samen werken om WordPress nog beter te maken!

Wat is “open source”?

Open source betekent dat iedereen alle broncode vrij kan inkijken, aanpassen, verbeteren, … Als je meer wilt lezen over de licentie van WordPress zelf en wat de vrijheden zijn die het softwarepakket garanderen, kan je hier terecht: https://wordpress.org/about/.

Het is een wereldwijd project waar duizenden vrijwilligers aan werken. Ook Sitefly draagt bij aan WordPress. Dat door gebruikers te helpen op de WordPress.org forums. Daarnaast organiseert Jeroen ook met heel veel plezier WordPress meetups en WordCamps. Waar kennis delen centraal staat.

WordCamp Europe in Belgrado, 2018.

Ben je overtuigd of wil je een demo?

Wil jij ook een site waarbij jij de touwtjes in handen hebt? Na een kleine rondleiding achter de schermen kan je zelf je nieuwe site aanpassen! Neem vrijblijvend contact op.