Wat is WordPress?

WordPress(.org) is wereldwijd het meest gebruikte open source content management systeem om websites te ontwikkelen. Het is razend populair en elk jaar opnieuw stijgt het marktaandeel. Momenteel maakt zo’n 43% van het web gebruik van WordPress. (bron)

Luminus en ikzelf, samen aan het kijken naar een probleem op de laptop.
Je ziet Luminus (links) en ik, hard aan het werk tijdens de Contributor Day in Belgrado op het grootste jaarlijkse WordPress event: WordCamp Europe.

Open source?

Ja, volledig open source. Iedereen kan alle broncode vrij gebruiken, aanpassen, inkijken, verbeteren, …

Het is een wereldwijd project waar vrijwilligers dagelijks aan werken. Ook ik draag bij aan WordPress door te helpen aan de Nederlandse vertalingen, mensen te helpen op de WordPress.org forums. Daarnaast organiseer ik ook met veel plezier WordPress evenementen zoals WordPress meetups en WordCamps. Kennis delen en kennis opdoen is cruciaal.

WordCamp Europe in Belgrado, 2018.

Waarom WordPress?

Naast WordPress zijn er ook andere (opensource) platformen, toch kiest Sitefly resoluut voor WordPress. WordPress is gewoon de beste keuze. Het is gebruiksvriendelijk, flexibel en voor elke site op maat aanpasbaar.

Contributor day op WordCamp Nijmegen, waar we bijdragen aan WordPress.

Ben je overtuigd?

Wil jij ook een site waarbij jij de touwtjes in handen hebt? Na een kleine rondleiding achter de schermen kan je zelf aan de slag! Neem vrijblijvend contact op met me.