WordPress hack opruiming

WordPress zelf en alle plugins en thema’s evolueren snel. Het bijhouden en installeren van alle updates is tijdrovend. Laat je website niet aan z’n lot over en geniet van proactief WordPress onderhoud na de opkuis!

Het is dus maar wachten op die hack, want verouderde software op het internet wordt snel gevonden door bots die websites aflopen om achterpoortjes te vinden.

Hoe dan?

Je website uit het oog verloren? De meeste hacks vinden plaats op websites waar er oude versies van plugins, thema’s of WordPress geïnstalleerd staan. Daarnaast is de 2de grootste oorzaak nog steeds het gebruik van onveilige wachtwoorden, of herhaaldelijk gebruiken van hetzelfde wachtwoord voor verschillende aspecten.

Waarom mijn website?

Wees gerust, het is helemaal niets persoonlijk en vaak willen ze ook geen informatie buit maken. Ze willen gewoon geld verdienen. Dat doen ze door je website door te linken naar malafide websites vol met reclame, spam te versturen of je website met nieuwe informatie te vullen.

Mijn website is gehackt, wat nu?

Elke hack is anders. Doorgaans zijn het wel dezelfde locaties waar nieuwe bestanden worden geplaatst, maar alles dient grondig gecontroleerd te worden. Ervaring leert dat sommige hacks, als ze snel zijn vastgesteld, vaak oppervlakkig zijn, maar alsnog volledig onder de loep moeten worden genomen. Het zelf proberen op te lossen en half werk leveren is af te raden, want je website blijft nog steeds gehackt!

Na het harde werk van een opruiming is het natuurlijk aan te raden om WordPress onderhoud af te nemen, zou hou je de kans op een nieuwe hack zo klein mogelijk.

En nu? Direct actie ondernemen!

Een website die gehackt is, moet snel onder handen worden genomen. Voorkom dat je site bezoekers doorgestuurd worden naar malafide websites of zelf last krijgen van malware op hun computer. Als je site een lange tijd gehackt is, zal je site ook verdwijnen uit de zoekresultaten of Google toont je site bezoekers een rood waarschuwingsscherm. Dit wil je voorkomen!

Neem snel contact met me op…